Patiënt D: Orthodontie, bleken en composiet.

D. Mevrouw werd door haar tandarts verwezen in verband met steeds losser wordende melk-hoektanden. Er is beperking in haar functioneren en ze schaamt zich voor haar gebit.

 

De blijvende hoektanden zijn aangelegd, maar liggen echter hoog in de kaak. Oplossing met implantaten is niet mogelijk/complex in verband met in de weg zittende blijvende hoektanden, beperkte bothoeveelheid en kleine ruimte tussen de tanden.

* Beginsituatie.

* Na orthodontie.

D. De behandeling werd gerealiseerd door middel van het verwijderen van melkhoektanden en orthodontie (beugel), zodanig dat alle tanden en kiezen naar voren werden verschoven. Na het bleken werden de kleine kiezen middels composiet laagjes (tandkleurig hoogwaardig kunsstof) omgevormd tot hoektanden en overtollige tandvlees tussen de grote voortanden werd voor een deel verwijderd. De spalk is bedoeld voor houvast van de nieuwe positie van de voortanden. Mevrouw is erg blij en trots op haar gebit.

 

Prosthodontics: John Zaia

 

Orthodontie: Jeroen Verstraaten


Patiënt B: Orthodontie en esthetiek

Meneer stoorde zich aan zijn voortanden. Enkele boven tanden waren voorzien van verouderde vullingen. De onregelmatige stand en de hoge ligging van de grote tanden waren ongunstig.

Door middel van orthodontie (beugel) werden de tanden op de goede positie gezet. Vervolgens zijn de tanden gebleekt voor een frisser overkomen. De oude restauraties werden vervangen met composiet in de nu aanwezige kleur. Het verschil met de beginsituatie is duidelijk. De beugelbehandeling maakte een behandeling intensief, maar de positie van de elementen is hiermee sterk verbeterd. Het gevolg is dat minder intensieve slijprocedures nodig waren voor de restauraties . Een mooi bijkomstigheid is dat de tanden nu makkelijker schoongehouden kunnen worden. 

 

Prosthodontics: John Zaia

Orthodontist: 


Patiënt C: Orthodontie, bleken en compofacings.

In verband met de onregelmatige stand van haar tanden en de afgebrokkelde restauraties, wilde mevrouw graag haar gebit verfraaien. 

                                                                           * Begin.                                                                                                                                                 * Resultaat.

De behandeling bestond uit orthodontie (beugel), gevolgd door bleken en vormherstel met composiet.

 

Prosthodontics: John Zaia

 

Orthodontie: Orthocenter Groningen


Patiënt D: Omvormen hoektand in kleine tand.

Bij deze dame is de kleine voortand boven niet aangelegd. De ruimte was in het verleden gesloten met orthodontie (beugel). De hoektand die de plek van de kleine voortand innam bleef een storende factor in verband met de gele kleur en grote dimensie.

                                                                                                     * Begin.                                                                                                                                                   * Resultaat.

De behandeling bestond uit bleken en vervolgens het selectief beslijpen van de hoektand.  In tweede instantie kon met composiet de anatomie van een kleine tand worden nagebootst. De kleine kies erachter werd omgevormd tot hoektand. Op deze wijze is symmetrie en harmonie bereikt.

 

 

Prosthodontics: John Zaia


Bereikbaarheid:

Onze tandartspraktijk ligt in de wijk Hogeland met voldoende (gratis) parkeergelegenheden. Betaald parkeren is ook mogelijk aan de Hogelandsingel (voorzijde praktijk). Wij zijn goed bereikbaar per auto alsook met het openbaar vervoer.