Patiënt A: 6 boven-implantaten met 4 bruggen.

Bij meneer kon het eigen bovengebit niet meer worden behouden. De resterende boven-tanden werden verwijderd en werd een volledige uitneembare kunstgebit tijdelijk gedragen. De expliciete wens was om een vaste constructie op implantaten te willen dragen. Hiermee kon het kauwvermogen gemaximaliseerd worden met natuurlijke dimensies van de prothetische werkstuk. 

* Beginsituatie.

* Tijdelijk kunstgebit, afdruk en noodbrug.

* Eind, porseleinen bruggen.

Er werden zes implantaten in de bovenkaak geplaatst en een implantaat linksonder. Na een paar maanden waren de implantaten vastgegroeid in het bot en kon het eerste jaar met een kunsstof brug worden gefunctioneerd. De transistionele brug beviel goed. Na kleine aanpassingen werd de informatie van de tijdelijke brug geïmplementeerd in de definitieve verschroefbare porseleinen bruggen (vier bruggen). Linksonder werd een klein bruggetje geplaatst.

Dergelijke bruggen geven veel comfort, maximale kauwvermogen en esthetiek. Voor langdurige behoud van de implantaatbruggen moet de mondhygiëne op hooog niveau worden uitgevoerd.

 

Prosthodontics: John Zaia, tandarts

Chirurgie: Gerald Springer, kaakchirurg

 

Tandtechniek: Stephan van der Made, tandtechnicus


Patiënt B: Kunstgebit op implantaten.

In deze situatie kon meneer geen kunstgebit verdragen i.v.m. ernstige kokhalsproblematiek. 

Er werden implantaten in zoals de boven- als de onderkaak geplaatst Vier boven en twee beneden).  De nieuwe protheses hebben kleinere dimensies, waarvan de bovenprothese minimale verhemeltebedekking.  Door middel van stegconstructies (Titaniumbruggetjes) wordt er prima houvast gecreëerd met een duurzaam karakter. De implantaatprotheses worden uitgenomen voor mondhygiëne doeleinden.

 

Prosthodontics: John Zaia, tandarts

Openingstijden:

Afspraak maken:

Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Let op: u kunt geen contact opnemen via SMS. SMS-berichten worden niet gelezen.

 

Behandelingen:

Maandag   08.00 tot 17.00 uur.

Woensdag 08:00 tot 17:00 uur. 

Vrijdag 08:00 tot 17:00 uur.

Spoeddienst:

Op werkdagen na 17.00 uur en in het weekend kunt u bellen naar Tandartsposttwente: 053 792 0040 .

 

Bereikbaarheid:

Onze tandartspraktijk ligt in de wijk Hogeland met voldoende (gratis) parkeergelegenheden. Betaald parkeren is ook mogelijk aan de Hogelandsingel (voorzijde praktijk). Wij zijn goed bereikbaar per auto alsook met het openbaar vervoer.