Patiënt A: Orthodontie, kaakoperatie en gebitsrehabilitatie

Mevrouw heeft een aangeboren afwijking, oligodontie genaamd, waarbij meerdere tanden en kiezen niet zijn aangelegd. Er is beperking in haar functioneren en ze schaamt zich voor haar gebit.

* Situatie na orthodontie.

Implantaten.

* Kronen en bruggen.


* Eindresultaat.

 

De behandeling werd gerealiseerd door middel van orthodontie (beugel), kaakstand-correctie, plaatsing van implantaten (Titanium tandwortels), gebitsrehabilitatie door middel van porseleinen kronen op implantaten, bruggen en facings. Mevrouw is erg blij en trots op haar gebit.

 

 

Prosthodontics: John Zaia

Orthodontie: Koos Reitsema

 

Kaakchirurgie en implantologie: Rutger Schepers


Patiënt B: Missende kiezen.

Onderstaande patiënte werd doorverwezen door haar tandarts. De linker kleine voortand van de bovenkaak brokkelde steeds af. De patiënte wilde daarnaast graag een vaste oplossing voor haar missende kiezen in de bovenkaak. De uitneembare frameprothese van patiënte beviel niet meer,  omdat ze een los gevoel ervoer en de haakjes zichtbaar te zien waren.

De behandeling bestond o.a. uit het bleken van de voortanden en het vervaardigen van nieuwe composietrestauraties bij de regio voortanden. Omdat er te weinig bot aanwezig was, werd er op de eerste plaats bottransplantatie uitgevoerd. Vervolgens werden twee implantaten rechtsboven en twee implantaten linksboven geplaatst. Hierop werden twee solitaire kronen en een vierdelige brug gemaakt. Patiënte geniet nu van meer kauwvermogen, ervaart meer comfort en heeft een natuurlijke glimlach.

 

 

Prosthodontics: John Zaia

Chirurgie: Theo Brouwer, kaakchirurg

Tandtechniek: Stephan van der Made


Patiënt C: Missende kleine voortanden.

De dame van onderstaande foto's stoorde zich aan haar gebit. Ze miste de kleine voortanden in de bovenkaak. Daarnaast was sprake van ruimtegebrek in de boog, waardoor de twee grote voortanden gedraaid stonden. Tien jaar daarvoor is het gebit met composiet verfraaid. Nadien is verkleuring en slijtage van de restauratie materialen opgetreden.

Voor de tandarts was de eerste keus voor dit geval orthodontie. De dame wilde geen beugel waardoor acht porseleinen facings werden geplaatst na lokale tandvlees correcties. Vooraf werd door de tandtechnicus, aan de hand van individueel opwas op gipsmodellen, een proefconcept gemaakt (foto 2). Daarbij werden de hoektanden omgevormd tot kleine voortanden en de eerste kleine kiezen tot hoektanden. De eerste weken na beslijping van de pijlers werden tijdelijke kunststof facings gedragen. Toen de vorm , na eventuele aanpassing, werd geaccepteerd kon als vervolgstap de informatie worden gekopieerd in de definitieve keramische facings. Porseleinen veneers kunnen de natuurlijk glazuurmateriaal prima nabootsen en hebben uitstekende eigenschappen zoals glans, transparantie en gladde oppervlaktestructuur.

 

Prosthodontics: John Zaia

Tandtechniek: Stephan van der Made


Patiënt D: Kronen.

Onderstaande patiënte had oude kronen op haar twee grote voortanden. Vanwege de slechte status van de wortels was het plaatsen van nieuwe kronen niet mogelijk. 

Er werden daarom twee implantaten geplaatst waarop verschroefbare porseleinen implantaatkronen konden komen. De overige voortanden werden verfraaid met composiet. De uitgangssituatie was door de loop der jaren verre van ideaal door de opgelopen schade aan de wortels en bot. Daarnaast liet patiënte veel tandmateriaal zien tijdens het praten en lachen. Het eindresultaat van de behandeling heeft dan ook een mooie lach tot gevolg.

 

Prosthodontics: John Zaia

Chirurgie: Theo Brouwer

Tandtechniek: Stephan van der Made

Bereikbaarheid:

Onze tandartspraktijk ligt in de wijk Hogeland met voldoende (gratis) parkeergelegenheden. Betaald parkeren is ook mogelijk aan de Hogelandsingel (voorzijde praktijk). Wij zijn goed bereikbaar per auto alsook met het openbaar vervoer.