Visie

Het is geen schande om langzaam vooruit te komen, wel om blijvend stil te staan. De komende jaren zal de praktijk geleidelijk uitgroeien tot een tandheelkundige zorginstelling voor jong en oud, waarbij het leveren van maatzorg voor elke patiënt de boventoon vormt.

 

Uw lichaam bestaat uit een unieke samenstelling en uw gebit is nauw verbonden met de rest van uw lichaam. Daarnaast hebben aanleg en verzorging een grote rol bij het uiteindelijke karakter van uw gebit. Onze tandarts geeft aan de hand van deze tandeigenschappen aan welke mogelijkheden er voor uw gebit het meest haalbaar zijn.

 

Omdat voorkomen beter is dan genezen, wordt bij onze patiënten uitgebreid stilgestaan bij preventieve voorlichting en mondhygiëne. Indien curatieve behandeling (d.w.z. schade dat genezing behoeft) noodzakelijk is, zoals het vullen van tanden en kiezen, vinden we dat er een minimale hoeveelheid gezond tandweefsel verwijderd dient te worden. Dit concept van weefselbesparende tandheelkunde hangt nauw samen met toepassing van adhesieve tandheelkunde (het plakken van vullingsmaterialen aan eigen tandweefsel).

 

Bij onze praktijk  kunnen patiënten naast de algemene tandheelkunde (o.a. periodieke controle, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandeling, etc.) ook terecht voor esthetische/cosmetische tandheelkunde, uitgebreide  gebitsrehabilitaties (waaronder gebitsslijtage), uitneembaar prothesewerk, implantaten en autotransplantaties.

 

De communicatie tussen tandarts en patiënt is laagdrempelig en nodigt uit om samen een behandelplan te kiezen. De verwachtingen van patiënt en tandarts komen naar voren. Na uitvoering van het behandelplan volgt de nazorg, zodat patiënten langdurig van het behandelde gebit gebruik blijven maken. Wanneer patiënten herhaaldelijk terugkomen, zorgt ons team ervoor dat er preventieve maatregelen worden geadviseerd (en wellicht doorgevoerd) om het gebit blijvend gezond en fris te houden.

 

Onze kernwaarden zijn: 

* Mondzorg op maat;

* Diverse tandheelkundige specialisaties;

* Open, toegankelijk en laagdrempelig;

* Moderne behandelmethoden;

* Aandacht voor preventieve behandeling.

 

Bij onze praktijk streven we ernaar om van ieder patiënt een individueel zorgplan op te stellen. Dit is een soort lange termijn plan voor het gebit, passend bij  een integrale visie. Het moet duidelijk zijn waar men met het gebit naartoe wil. Het is gewenst dat niet alleen de aanstaande behandelingen, maar ook het doel op lange termijn en het daarbij behorende behandelplan met diens alternatieven en prognoses zorgvuldig worden besproken en vastgelegd. 

Openingstijden:

Afspraak maken:

Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Let op: u kunt geen contact opnemen via SMS. SMS-berichten worden niet gelezen.

 

Behandelingen:

Maandag   08.00 tot 17.00 uur.

Woensdag 08:00 tot 17:00 uur. 

Vrijdag 08:00 tot 17:00 uur.

Spoeddienst:

Op werkdagen na 17.00 uur en in het weekend kunt u bellen naar Tandartsposttwente: 053 792 0040 .

 

Bereikbaarheid:

Onze tandartspraktijk ligt in de wijk Hogeland met voldoende (gratis) parkeergelegenheden. Betaald parkeren is ook mogelijk aan de Hogelandsingel (voorzijde praktijk). Wij zijn goed bereikbaar per auto alsook met het openbaar vervoer.