Visie

Het is geen schande om langzaam vooruit te komen, wel om blijvend stil te staan. Onze praktijk is een tandheelkundige zorginstelling voor jong en oud, waarbij het leveren van maatzorg voor elke patiënt de boventoon vormt. Wij willen onze patiënten zo veel als mogelijk in onze praktijk behandelen. Dit doen wij door onze assistentes mogelijkheden te bieden om verder te ontwikkelen, een mondhygiëniste in dienst te nemen en een tandarts i.o. alvast aan ons te binden omwille van een duurzame samenwerking. Uiteraard geldt hetzelfde voor onze tandarts: hij houdt de nieuwste ontwikkelingen in de gaten en probeert zich daar waar mogelijk kundig te maken in meerdere disciplines. 

 

Omdat voorkomen beter is dan genezen, wordt bij onze patiënten uitgebreid stilgestaan bij preventieve voorlichting en mondhygiëne. Indien curatieve behandeling (d.w.z. schade dat genezing behoeft) noodzakelijk is, zoals het vullen van tanden en kiezen, vinden we dat er een minimale hoeveelheid gezond tandweefsel verwijderd dient te worden. Dit concept van weefselbesparende tandheelkunde hangt nauw samen met de toepassing van adhesieve tandheelkunde (het plakken van vullingsmaterialen aan eigen tandweefsel).

 

In onze praktijk  kunnen patiënten naast de algemene tandheelkunde (o.a. periodieke controle, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandeling, etc.) ook terecht voor esthetische/cosmetische tandheelkunde, uitgebreide  gebitsrehabilitaties (waaronder gebitsslijtage), uitneembaar prothesewerk, implantaten en autotransplantaties.

 

De communicatie tussen tandarts en patiënt is laagdrempelig en nodigt uit om samen een behandelplan te kiezen. De verwachtingen van patiënt en tandarts komen naar voren. Na uitvoering van het behandelplan volgt de nazorg, zodat patiënten langdurig van het behandelde gebit gebruik blijven maken. Wanneer patiënten herhaaldelijk terugkomen, zorgt ons team ervoor dat er preventieve maatregelen worden geadviseerd (en wellicht doorgevoerd) om het gebit blijvend gezond en fris te houden.

 

Onze kernwaarden zijn: 

* Mondzorg op maat;

* Diverse tandheelkundige specialisaties;

* Open, toegankelijk en laagdrempelig;

* Moderne behandelmethoden;

* Aandacht voor preventieve behandeling.

 

In onze praktijk streven we ernaar om van iedere patiënt een individueel zorgplan op te stellen. Dit is een soort lange termijn plan voor het gebit, passend bij  een integrale visie. Het moet duidelijk zijn waar men met het gebit naartoe wil. Het is gewenst dat niet alleen aanstaande behandelingen, maar ook het doel op lange termijn en het daarbij horende behandelplan met diens alternatieven en prognoses zorgvuldig worden besproken en vastgelegd. 

Bereikbaarheid:

Onze tandartspraktijk ligt in de wijk Hogeland met voldoende (gratis) parkeergelegenheden. Betaald parkeren is ook mogelijk aan de Hogelandsingel (voorzijde praktijk). Wij zijn goed bereikbaar per auto alsook met het openbaar vervoer.